Kategorier
artikelarkiv

Gamle tørlofter giver nye, luksuriøse lejligheder

Igennem de senere år har der været en ekstrem befolkningstilvækst i landets større byer, og selvom urbanisering ikke er noget nyt fænomen, så er der for alvor kommet fart på i takt med centraliseringen af alt lige fra kulturtilbud til arbejdspladser og uddannelser Det har medført lidt af en skævvridning i udbud og efterspørgsel på lejligheder i storbyerne, og flere af landets kommuner, såsom Aarhus, København og Aalborg, har oplevet klager over, at hus- og lejeprisernes hastige stigninger gør det umuligt for almindelige mennesker at kunne betale den månedlige leje. Eksempelvis er gamle arbejderkvarterer, såsom Vesterbro i København i dag næsten begrænset til overklassen, fordi middelklassen og derunder ikke længere har råd til at bo der.

Byggeri tager tid

I både Aarhus, København og flere af de store byer bliver der arbejdet på livet løs for at skabe flere lejligheder og ejendomme for at muliggøre den enorme befolkningstilvækst, uden at det ødelægger den sociale og kulturelle mangfoldighed, som blandt andet var med til at gøre byerne attraktive til at starte med. Rom blev dog ikke bygget på én dag, og selvom centrum i byerne ofte kan være ét stort byggerod mange steder, tager det lang tid at bygge huse og lejligheder, og det er pt. ikke muligt at stige med den årlige tilvækst. Dette har nødvendiggjort nye kreative løsninger, der giver folk tag over hovedet. Én af de mest smarte og pladsudnyttende metoder er at finde i nogle af byernes ældre lejlighedskomplekser. Her er der nemlig ofte et gammelt tørloft, som i gamle dage ikke blev brugt til beboelse, men som i dag ikke er nødvendige. Renoveringer af disse gamle tørlofter er forbundet med forholdsvis lave omkostninger, og som regel er der plads til to, tre eller endda flere lejligheder alt afhængig af størrelsen.

Eftertragtede lejligheder

Resultatet af renoveringen af disse gamle tørlofter er som regel nogle ganske eftertragtede lejligheder. Priser på lejligheder stiger for hver etage – både på grund af den mulige udsigt og de flere daglige solskinstimer – hvilket betyder, at lejlighederne kan blive nogle af de mest værdifulde i hele opgangen. Med en ordentlig entreprenør er der endda mulighed for at skabe en vaskeægte penthouse lejlighed med højt til loftet, store lokaler, en hyggelig hems og en smuk udsigt over byens tage og spirer. Ofte kan det gøres uden, at det er nødvendigt at skifte taget på ejendommen, men hvis det er, er det måske alligevel en god undskyldning for at skifte det ud og øge ejendommens værdi. I disse tider er det generelt en god ide at investere penge i ejendomme i storbyerne, der over hele linjen er i rigtig høj kurs og derfor giver et godt afkast på den lange bane. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *