Kategorier
artikelarkiv

Nyt boligkoncept søsat i Københavns Havn

Under tagbrædderne, nede i kælderen og nu også ude på vandet. Det er blevet in at bo alternativt hvilket ikke længere kun ses i form af stueborde lavet af europaller, men nu også på tegnebrættet hos de anderkendte arkitektfirmaer.

 Således er seneste kreation af studieboliger bogstavelig talt søsat. ’Urban Rigger’ kaldes Bjarke Ingels Group’s seneste boligkoncept som i al sin beskedenhed er kreeret af 9 containere der er placeret i to etager på en 220 kvadratmeter stor betonponton midt ude i vandet.

– Det er studieboliger, ikke ungdomsboliger. Det er ikke til unge, der flytter hjemmefra, men udviklet og indrettet til studerende på videregående uddannelser. Unge, der vil noget med deres liv, som har holdninger til kloden og fremtiden, som vil være tæt på deres venner og bo i nærheden af deres uddannelsesinstitution. Altså bynært, forklarer Kim Loudrup, CEO i selskabet Urban Rigger, i en pressemeddelelse.


Studieboliger skabt efter lego-princippet

Sammen med et hold antroprologer analyserede de sig frem til hvilke behov, nutiden studiebolig skal kunne opfylde for at blive betragtet som en attraktiv og fyldestgørende bolig. Analysen viste særligt én ting, at den måde vi aller helst vil bo på er i mindre communities, hvor vi kan føle os hjemme i et godt fællesskab. Derudover skal de basale ting som et sted at sove, et sted at lave mad og plads til skrivebordsarbejde selvfølgelig også være opfyldt. Derfor  er formen på Urban Rigger kreeret udfra Lego-princippet, så flere enheder kan sættes sammen i forskellige formationer med fællesområder og caféer som små flydende byer.

Formatet er skabt så det kan tilpasses forskellige storbyer rundt omkring i Europa. Helt konkret har Urban Rigger-projektet valgt at målrette sig efter syv europæiske markeder. Og fra værftet i Polen hvor de produceres, kan studieboligerne nå alle de målsatte markeder via vandvejen.


Prototype med rumfarts-isolering

I København er Urban Rigger version 1.0 således søsat ved Halvandet ude på Refshaleøen. Mini-kollegiet har teknikrum, 12 depotrum og fuldautomatisk fællesvaskeri liggende under havoverfladen, Versionen er et pilotprojekt, som har fået dispensation fra Københavns Kommune til at lægge an ved refshaleøen, for netop at demonstrere sit potentiale som alternativ studiebolig. I alt udgør skibscontainerne 680 kvm studiebolig til 12 personer, der hver har et rum på cirka 20 kvm samt adgang til badeplatform, kajakanløb, cykelparkering, grillplads og tagterasse. Til at holde varmen er Urban Riggers opvarmet af solceller, Tesla-batterier, rumfarts-isolering og fyrer-teknik med en vandet varian af jordvarme. Derudover har henhodlsvis Grundfos, Danfoss og tyske Miele har leveret avancere pumper til drikkevand, spildevand og gulvvarmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *